Mijn AfvalAlles over afvalstort plekken

Educatie

Er zijn veel verschillende (gratis) educatieve pakketten beschikbaar voor het basis- en voortgezet onderwijs. Hieronder enkele voorbeelden van Wecycle.

  • Jekko-lespakket groep 1-8: Jekko is een handige verzamelbox waarin kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen gescheiden kunnen worden opgespaard, zodat deze niet in huis of in de schuur rondslingeren. Om leerlingen en hun ouders bekend te maken met de Jekko, heeft Wecycle een leuk lespakket ontwikkeld voor elk niveau van de basisschool. Leerlingen ontdekken spelenderwijs wat het belang is van gescheiden inzameling en hoe Jekko daarin een rol kan spelen.
  • Wecycle-leskoffer groep 1-8: Wecycle heeft voor de Natuur- en Milieu Educatiecentra (NME’s) een speciale leskoffer ontwikkeld voor elk niveau van de basisschool. De leskoffer wordt door Wecycle gemeenten aan NME-centra verstrekt. Klik hier voor een lijst met gemeenten die een leskoffer hebben. Wilt u in contact komen met een van deze gemeente of staat uw gemeente er niet tussen en wilt u wel gebruik maken van de leskoffer, mail dan naar info@wecycle.nl.